Trombone
Docent
Copyright 2014 by Marion van Eijk    All Rights reserved    E-Mail: info@muziekpalet.nl
Webmaster: Marion van Eijk
Opleiding en ervaring

Mijn naam is Marion van Eijk.
Mijn diploma Docent Trombone heb ik behaald aan het Brabants conservatorium.
Mijn trombonedocent was Henri Aarts.
Ik ben werkzaam als trombonedocent aan muziekschool "Het Kunstkwartier" in Helmond en muziekschool "CMD" in Valkenswaard
In Someren heb ik een eigen lespraktijk.

Mijn diploma Algemene muzikale vorming behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Hierdoor heb ik ook leren werken met jongere kinderen.
Toen van de muziekschool de vraag kwam of het ook mogelijk was om tromboneles te geven aan jongere kinderen ben ik op zoek gegaan.  Al snel kwam de alttrombone in beeld.
Hiervoor ben ik speciale lessen gaan maken. Het bestaande repertoir voor trombone is namelijk niet geschikt voor deze jonge kinderen.
Via de pianoles van mijn kinderen ben ik ook in aanraking gekomen met de Suzuki methode (een lesmethode voor zeer jonge kinderen). Hier heb ik ontzettend veel van geleerd en daarvan maak ik ook dankbaar gebruik in mijn trombonelessen.

Hoe werk ik?

Als je trombone wilt spelen moet je veel dingen gelijktijdig leren.  Ik probeer dit te verdelen.  Vergelijk het met de eerste autorijles.  Eerst leer je sturen, daarna mag je het gaspedaal bedienen en totslot het koppelingspedaal met de versnellingen.
In de tromboneles heb je zo bijvoorbeeld eerst je adem, je tong, het ritme en dan de toonhoogte. Want overal op letten is best lastig in het begin.
Al snel leer je eenvoudige liedjes. Die liedjes worden met kleine stapjes moeilijker maar ook leuker.
Verder kijk ik waar eventueel problemen zijn. Hier zoek of maak ik dan oefeningen voor.

Vragen over lesmogelijkheden en prijzen?

Stuur een mailtje met je vragen naar: info@muziekpalet.nl